Icon

Blog

Se alle

Kategorier

Vi møder ofte spørgsmålet om, hvad NLP i grunden er. Og selvom NLP hele tiden bliver mere og mere udbredt på grund af alle de gode resultater, oplevelser og udviklingspunkter det bringer med sig, så vil vi alligevel dedikere dette blogindlæg til en basisgennemgang af NLP. Forhåbentligt kan du bruge det i din vurdering af NLP, hvis du selv står overfor at skulle vælge en tilgang til at løse et problem eller styrke dig selv og dine relationer. Måske er du bare nysgerrig på at lære mere om NLP. Under alle omstændigheder er vi glade for at du er her og læser med.

NLP står for Neuro Lingvistisk Psykologi. Det er en psykologiform, som tager udgangspunkt i målsætninger, udvikling, forandring og vækst, altid gennem nogle meget praktiske og effektive redskaber.
NLP er baseret på studier af velfungerende mennesker, og idéen er egentligt meget simpel: At overføre deres ekspertise til os selv, fordi vi nu ved at det virker. Den videre pointe med NLP er derfor, at du skal lære at sortere i alt det, du møder: Viden, information, muligheder. Du skal genkende og forstå det, der gavner dig, og bruge det til at opnå den udvikling, du ønsker.
Det handler om at kunne strukturere dine tanker, og forstår hvordan de har effekt på vores handlinger. Når man kan ændre sit tankemønster – også de gamle, inkorporerede vaner – så kan man faktisk ændre sin adfærd og derved opnå forandring og vækst i livet. Både fagligt og privat.
Vores tanker styrer os. Men du kan lære at styre dine tanker.

NLP hjælper dig til at blive bevidst om dig selv på flere niveauer: Dine tanker, din adfærd, men også dine mål og ønsker. Når disse bliver konkretiserede for dig selv, vil du have nemmere ved at kommunikere dem for andre. Undervejs, imens du styrker din bevidsthed, skal du bruge NLPs metoder og teknikker til for eksempel at blive bedre til at kommunikere. På den måde kan man sige, at du skal lære at give slip på meget af det, din underbevidsthed har tillært sig, og i stedet lære at se dig selv, din omverden og dine forandringsprocesser med nye, klare øjne. Du frisætter altså gammel energi og erstatter den med noget nyt.

Det er ikke det samme som at sige, at man først har opnået sine mål, når alt omkring en er perfekt. Det perfekte er ikke altid muligt, og det skal aldrig være det endelige mål i sig selv.
Bare det at blive bevidst om de valgmuligheder, du dagligt står overfor, og evnen til at begynde at ændre din måde at vælge på – også de små ting – kan rykke dig rigtig, rigtig langt.
Du tager derfor allerede hul på din egen succes gennem bevidstheden om de muligheder, du selv rummer.

Kan NLP hjælpe lige netop dig?
Her er svaret ja. Du er et tænkende, handlende og følende individ, og du evner derfor også at tage ejerskab over dig selv. Men man kommer ikke sovende til det. NLP tilbyder effektive metoder til at opnå vækst og udvikling gennem indre arbejde, og det gælder også dig.
Så længe vi lever er vi i udvikling. Hvorfor ikke tager ejerskab over denne udvikling?

Vi håber dette blogindlæg har gjort dig lidt klogere på NLP. Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os for at høre mere om os, NLP og vores arbejde.